Ibland har jag möjlighet att ta emot hästar på träning under kortare perioder. Jag har både ridit in hästar samt vidareutbildat hästar under flera års tid.

 

Vid hästträning tycker jag att det är viktigt med en öppen kommunikation om hur träningen fortskrider och att du som ägare får ta del av hästens träning. Det gör vi genom att vi skriver en noggrann plan och målsättning som du får innan arbetet påbörjas. Du får även möjlighet att rida hästen under min ledning under träningen. Jag skriver också en träningsdagbok, som du sedan får när träningen avslutas. Här skriver jag även ner vad jag anser viktigt att träna och tänka på fortsättningsvis med just din häst.

 

I min träning så ingår alltid arbete från marken. För att du och din häst ska få bästa möjliga relation efter avslutad träning rekommenderar jag att vi  tillsammans tar ett par lektioner enbart fokuserat på markträning. Läs mer om markövningar här

 

I träningen ingår oftast också att jag rider din häst för någon annan instruktör. Detta för att få en oberoende bedömning av hästens framsteg och även ett tillfälle för dig som ägare att höra om hur en annan tränare tänker om hästens utbildning.

 

Läs mer om min träningsfilosofi här

 

PRISER

Jag tar betalt per träningstillfälle och beroende på hästens kondition och ålder så kommer det att variera mellan 3-5 träningspass per vecka. Träningspassen är mellan 20-60 minuter.

  • Unghästträning, 250 kr per träningstillfälle
  • Ridhästträning, 300 kr per träningstillfälle

Därtill kommer uppstallningskostnad, skoning, samt övriga kostnader som du normalt har för att hålla din häst. Jag använder min utrustning på hästen, om vi inte överenskommer annat. Läs avtalet för träning här

Vackra Svalur e. Randver fra Nyjbae är en av de hästar jag tränat