jägarns vad med knott!

Nån mer som upplever att vi har ett knott-år? har nog aldrig sett så mycket knott som jag gjort de senaste kvällarna i hagen. Sjukt mycket, min stackars svarta häst var nästan grå :( Täcke på eller inte, det är frågan. Elgur har en förmåga att ta sönder täcken, så det känns lite kymigt att lägga på flugtäcke eftersom jag tror han ska trassla in sig. Det gjorde han fyra gånger i vintras. Den femte gången tog han av sig täcket! Hur kan en häst knäppa upp fyra spännen och ta av sig täcket?? efter det var det slut med täcke. Så det känns inte som nån superidé med flugtäcke.

Ultra Shield är ett effektivt medel mot knott och flugor, men när man läser på varningstexten skulle man helst ta på sig gasmask och skyddskläder. Hur bra är det då  mot häst och natur kan man undra....nåja, nödlösning. Däremellan får det bli effol och massor av tjärsalva under maggen!

Kommentarer

Arkiv

Länkar

Senaste kommentarer

  • eva » låta hästen slappna av:  ”ja visst är islandshästar underbara :) kul att du gillar sidan. Håll utkik, snar..”

  • Natalja » låta hästen slappna av:  ”Hej. Jag har för inte så länge sen fått bekanta mig med en trevlig islandsvalack..”

Senate inlägg

Etikettmoln