magmuskler!

Både häst och ryttare mår bra av att jobba med magmusklerna. Ryttaren behöver magmuskler för att få en bra sits, för att bli stabil i bålen, för att få en bra sits och hållning på hästen. Hästen behöver magmuskler för att kunna lyfta sin rygg. När hästen jobbar med ryggen så jobbar den egentligen ännu mer med magen. När man ser en häst jobba rätt med sin kropp, med lång överlinje och bärighet, notera då hur magen ser ut också. Ofta är magen liksom "uppdragen". Och en häst som jobbas rätt stärker sina magmuskler och blir mindre bukig.
Här är två bra sätt att stärka magmusklerna.
Ryttare - gör "plankan" 2 x 1 min per dag
Hästen - skritta mycket! Skritt är en alldeles för bortglömd gångart. Att skritta långt, och låta hästen variera i formen från kortare mer samlad, till lång och låg är väldigt stärkande.(men inte slarvskritta, utan att skritta och kräva lite arbete).
Det kommer att komma lite olika skrittövningar med fokus på magmusklerna snart. Håll utkik!

Kommentarer

Arkiv

Länkar

Senaste kommentarer

  • eva » låta hästen slappna av:  ”ja visst är islandshästar underbara :) kul att du gillar sidan. Håll utkik, snar..”

  • Natalja » låta hästen slappna av:  ”Hej. Jag har för inte så länge sen fått bekanta mig med en trevlig islandsvalack..”

Senate inlägg

Etikettmoln