Gott nytt 2016!

Nytt år, nya möjligheter! Varje nyår så tycker jag om att summera året som gått och fundera på vad nästa år har att erbjuda. Även om man inte har några mål som man jobbar mot så brukar nästan alla i alla fall ha önskningar och drömmar som de skulle vilja slog in. Och vet ni vad? det är bevisat att om man skriver ner sina drömmar, mål och önskningar och funderar på vad man kan göra för att liksom "hjälpa dem på traven" så ökar chanserna massor att man faktiskt kommer närmre eller till och med når sina mål.
De här frågorna tycker jag är lite roliga att ställa sig (och skriva ner och spara så kan man gå tillbaka och kolla om det blev som man funderade):

1. om du varit köpare av dina egna tjänster under året som gått, hade du då varit nöjd med vad du har fått? (i jobbet, med familjen, för hästen...)Om inte, vad skulle du ha velat ändra?
2. Om du får drömma helt fritt om saker du skulle vilja göra, uppleva, ha, äga etc - vad skulle det då vara? Skriv ner dem, så många du bara kommer på. Kan du komma på trettio saker?
3. Välj ut de tre viktigaste av de sakerna du skrivit ner. Varför är de viktiga för dig? skriv ner varför. För att man ska göra något så måste man ha motivation och då är det bra att veta varför man vill något.
4. skriv sedan ner på vart och ett av de tre, en liten enkel sak som du kan göra NU för att komma lite närmare ditt mål. om du drömmer om att få rida på island så kan du börja titta på resor och ridställen. Om du drömmer om en bättre hälsa så kan du fundera på hur du äter och lever, och om du kan göra någon liten förändring. och så vidare.
Gör sedan denna lilla aktivitet för varje önskan. Vips, så har du tagit dig ett litet litet steg närmare dina drömmar! 

Kommentarer

Arkiv

Länkar

Senaste kommentarer

  • eva » låta hästen slappna av:  ”ja visst är islandshästar underbara :) kul att du gillar sidan. Håll utkik, snar..”

  • Natalja » låta hästen slappna av:  ”Hej. Jag har för inte så länge sen fått bekanta mig med en trevlig islandsvalack..”

Senate inlägg

Etikettmoln