mer sits...

Jag fortsätter på det inslagna spåret med sits-snack. De flesta vet hur en lodrät sits ska se ut - en rät linje mellan axel, höft och häl (och öron brukar man tillägga för att påpeka att man ska hålla huvudet uppe och se framåt, inte neråt). Tyvärr så hjälper den här vetskapen inte så mycket om man inte vet vad som händer när man tänker att man sitter i lodrät sits. Och inte hjälper det så mycket heller om man är spänd, sned, slapp etc.
Väldigt många sitter på sin häst med roterat bäcken och lite lätt svankrygg. Att få bort detta är svårt, eftersom vi (kvinnor främst) av naturen är lite roterade. Därför tänkte jag förklara en enkel övning som kan hjälpa dig att komma ner i sadeln och få bort lite svank. Du hittar övningen under ridövningar.
Ursprunget till övningen kommer från Sally Swifts bok "centrerad ridning"- en bok som har några år på nacken men som jag återkommer till själv, om och om igen. Där finns mängder av bra övningar som stärker medvetenheten om din kropp och vad som händer när du rider.

Kommentarer

Arkiv

Länkar

Senaste kommentarer

  • eva » låta hästen slappna av:  ”ja visst är islandshästar underbara :) kul att du gillar sidan. Håll utkik, snar..”

  • Natalja » låta hästen slappna av:  ”Hej. Jag har för inte så länge sen fått bekanta mig med en trevlig islandsvalack..”

Senate inlägg

Etikettmoln