Kraftloppet!

På lördag är det dags för Kraftloppet, ett 72 km långt laglopp i Finspångsskogarna. 5 år sen jag var med sist så det ska bli jättekul att springa igen! Min sträcka är 5 km, inte så långt, men jag har förberett mig långsamt och metodiskt sen i April och lyckats hålla mig både infektionsfri och skadefri.

Löpning är ett bra komplement till ridning tycker jag då det är starkt konditionsförbättrande samt stärker mage, ben och rumpa.

Att ha en bra grundkondition är bra i alla sammanhang, löpning kan tillsammans med rätt kost hjälpa till att sänka kolesterolvärden, blodsocker och ge ett starkare immunförsvar. Vad som är en bra kost kan man diskutera. Jag under det senaste året plockat bort allt med uppenbart socker (godis, läsk, bullar, kakor - you name it!), därefter rök allt mjukt bröd (äter bara knäckebröd, gjort på råg), sen pasta, ris, couscous. Visst, i nödfall kan det väl slinka ned lite ris, men helst inte. Istället har jag fyllt på med massor av olika grönsaker, och naturligt fett. Detta har i alla fall medfört en god sak för mig, nämligen att min eftermiddags "paltkoma" som ofta resulterade i ett onödigt godisintag har försvunnit! Det om något är en hälsovinst :)

Om du är intresserad av hur du kommer igång med din löpning kan du kika på mitt nybörjarprogram, som verkligen är ett nybörjarprogram. Det kanske verkar löjligt lätt när du tittar på det, men det är för att verkligen vara säker på att inte dra på sig skador. Framförallt om du aldrig har sprungit eller om du som jag har kommit upp en bit i åren och det var länge sen du tränade. Människokroppen liksom hästen behöver tid för att byggas upp, och konditionen blir oftast bättre snabbare än vad leder, senor, ligament och muskler hinner med. Kom igång -löpningen finner du här


 

Kommentarer

Arkiv

Länkar

Senaste kommentarer

  • eva » låta hästen slappna av:  ”ja visst är islandshästar underbara :) kul att du gillar sidan. Håll utkik, snar..”

  • Natalja » låta hästen slappna av:  ”Hej. Jag har för inte så länge sen fått bekanta mig med en trevlig islandsvalack..”

Senate inlägg

Etikettmoln