Uppföljning på liksidighet

Nu har halva veckan gått, och jag tänkte ge en liten uppdatering på hur det går med arbetet att bli mer liksidig.

Jag måste säga att det var svårare än jag trodde! Fem ynka saker att hålla reda på, det borde väl inte vara så svårt, eller? Men det är det.
Att borsta tänderna går bra. I alla fall med tolkningen av bra som att ”jag kommer ihåg att göra det” (med vänster hand alltså!). Frågan är mer vad mina tänder tycker om det. Det går inte lika fort och kanske blir det inte heller lika bra. Men det går i alla fall lite lättare för varje gång.
 
Att lyfta glaset eller koppen när man ska dricka är värre. Den vanan är väl så rotad under så många år att det är helt galet svårt att ändra. Kräver ganska mycket för att komma ihåg, men själva görandet är inte så svårt. Kräver inte så mycket koordination av hjärnan kan man säga.
 
Mobilen – lite lättare att komma ihåg, men ack så jobbigt att utföra. Inser att höger tumme får jobba väldigt mycket i vanliga fall och proceduren att hålla telefonen och knappa samtidigt fungerar inte så bra med vänster. Men eftersom tumme och handled ibland har gjort ont, så är det nog klokt att ändra detta. Får se i slutet av veckan om det börjar gå lättare.
 
Borsta hela hästen med vänster känns otroligt fel och bakvänt. Men det är lätt att komma ihåg, och fungerar någorlunda. Här är det inte nån finmotorik inkopplad så det kan vara därför det ändå går skapligt.
 

  • eva » låta hästen slappna av:  ”ja visst är islandshästar underbara :) kul att du gillar sidan. Håll utkik, snar..”

  • Natalja » låta hästen slappna av:  ”Hej. Jag har för inte så länge sen fått bekanta mig med en trevlig islandsvalack..”