Som skritten är blir tölten

Eyjofur säger att som skritten är blir tölten. Det är så sant. Om hästen är passaktig i skritten följer det med upp i tölten. Om den är spänd o har huvudet högt i skritten så kommer den ha det i tölten.
Det lönar sig alltså att lägga mycket tid på att rida skritt och se till att den är bra. Inte sitta och slöskritta utan verkligen rida skritten.
Ibland känner jag mig tråkig som lägger så stor vikt vid skritt. Hästen vill ju ha variation! Men att komma tillbaka från en timmes ridpass där hästen bjuder fram hela tiden, jobbar med magen och ändå bara är lite svett bakom örat, känns som ett kvitto på att kombinationen av skritt o annat ändå nog är rätt ok.

F8C4E983-CFD7-4ED4-86D6-6B7366FC6743.jpg
F8C4E983-CFD7-4ED4-86D6-6B7366FC6743.jpg

  • eva » låta hästen slappna av:  ”ja visst är islandshästar underbara :) kul att du gillar sidan. Håll utkik, snar..”

  • Natalja » låta hästen slappna av:  ”Hej. Jag har för inte så länge sen fått bekanta mig med en trevlig islandsvalack..”