Föl är underbara!

En dryg vecka innan beräknad tid bestämde sig Stella för att det var dags att släppa ut fölungen som bosatt sig inne i henne nästan 11 månader. Ååååh underbara Stella, du verkar bli precis en lika bra mamma som jag trott <3

Stella är inte min häst, men har turen att få låna henne av min kompis Gungerd för att tillverka fölis. Däremot så är hon en väldigt speciell häst för mig, eftersom hon dels är resultatet av Lotta Hellmarks fina avel, men också för att jag har tränat både hennes mamma Snörp (underbara Snörpan!) och mormor (finfina Dimma) och dessutom ridit mormorsmor Ronja (eller Hending som hon egentligen hette) som var en av Lottas turhästar för någon evighet sedan. Så jag känner mig trygg med de gener som ligger bakom, kan det bli annat än en häst med fin tölt och superbra lynne? Tror inte det, och skulle det bli nåt annat så skyller jag på Alfur!

Kommentarer

Arkiv

Länkar

Senaste kommentarer

  • eva » låta hästen slappna av:  ”ja visst är islandshästar underbara :) kul att du gillar sidan. Håll utkik, snar..”

  • Natalja » låta hästen slappna av:  ”Hej. Jag har för inte så länge sen fått bekanta mig med en trevlig islandsvalack..”

Senate inlägg

Etikettmoln