Fölis är döpt!

Nu är fölis "döpt", och hon ska heta Héla från Larstorp. Hon är så fin! kanske kanske har hon liiite glasöga på ena sidan, där ögonfransarna är vita. Svårt att se än. Men - Dimma hade anlaget, och det kan väl ha slagit igenom.

Héla betyder "frost, rimfrost, med frusen yta" enligt hästnamnsboken. Tycker det passar, hon ser verkligen ut som att hon är frosttäckt, med ett par varma fläckar som ännu inte frusit....Finns bara två andra hästar i Sverige som heter det, men 488 stycken på Island och 672 totalt i världen enligt WF. De flesta är olika sorters skimlar (man vet att man är nörd när man börjar lära sig färgkoderna i WF utantill....!), men även en och annan skäck.

Kommentarer

Arkiv

Länkar

Senaste kommentarer

  • eva » låta hästen slappna av:  ”ja visst är islandshästar underbara :) kul att du gillar sidan. Håll utkik, snar..”

  • Natalja » låta hästen slappna av:  ”Hej. Jag har för inte så länge sen fått bekanta mig med en trevlig islandsvalack..”

Senate inlägg

Etikettmoln