Ny film på övning!

Har lagt upp ett litet klipp på hur jag lär hästen att flytta bogen från marken. Oavsett om man har en unghäst eller en äldre häst så är det en bra idé att göra många övningar på marken. Att flytta bogen ger ett kvitto på om hästen är med dig, om den respekterar dig samt att du lär den att flytta undan bara sin framdel vilket du behöver när du ska rida. Det brukar vara busenkelt att lära hästen flytta framdelen efter att man gjort denna lilla övninga några gånger på marken. För Assas del tog det typ 10 minuter (sen gäller det ju att underhålla det hästen lär sig också. Gå ofta tillbaka till grunderna och checka av att de fungerar).

Filmen finns här

Kommentarer

Arkiv

Länkar

Senaste kommentarer

  • eva » låta hästen slappna av:  ”ja visst är islandshästar underbara :) kul att du gillar sidan. Håll utkik, snar..”

  • Natalja » låta hästen slappna av:  ”Hej. Jag har för inte så länge sen fått bekanta mig med en trevlig islandsvalack..”

Senate inlägg

Etikettmoln