2014 > 11

Varför är det så svårt att få hästen att hålla lagom hull? Förra vintern gick Elgur ner sig rejält, och blev alldeles för tanig. Nu efter fyra veckors vila, och gottande med fri tillgång, så liknar han mest en sorts barbapappa, fast svart :) Eftersom Elgur alltid varit låg i rang så var jag lite orolig att han skulle få problem med hullet nu när all mat är på ett ställe men det behöver jag visst inte oroa mig för.

Han är fortfarande försiktig i flocken såklart, men han har nästlat in sig hos hingsten i hagen som tydligen tycker att Elgur oxå ska få äta. Förresten, kanske inte skrivit det tidigare, men från första oktober så flyttade jag och Elgur till Ingelstad Islandshästar. Jag ville att Elgur skulle få gå i en ordentlig flock med många hästar, han mår helt klart bäst av det. När bara han och Räkan gick tillsammans i somras blev de rätt jobbiga. Nåja, snart har Elgur vilat klart, så då ska det bli ordning på torpet igen, med motion och jobb - dags att bygga muskler :)

Läs hela inlägget »

Oj vad tiden går! Inser att jag skriver alltför sällan här, det ska det bli ändring på.

I början av oktober åkte jag och Elgur till Lotta Wallin i Skåne för att gå på kurs för bästa Eyjolfur Isolfsson. Kursen var en tredagars med privatlektioner, och som vanligt otroligt givande. Fick med mig några bra övningar hem som jag tränade med Elgur innan det var dags för hans vintervila. (övnignar som säkert kommer att återkomma här och var på mina lektioner :) Elgur ska vila ca 4 veckor till har jag tänkt, då har han nästan vilat två månader. Eftersom han bara är fem år så känns det schysst att han får en ordentlig vila. Känns som att jag också behöver vila - åkte på en två veckors dunderförkylning som fortfarande hänger med som en liten accessoir så fort man anstränger sig minsta lilla. Så någon träning har det inte blivit, tyvärr.

Snart kommer det lite nyheter här på sidan förhoppningsvis! håll utkik. Nya övningar är också planerade och de kommer att läggas upp som en liten julklapp, lagom till jul :)

Ta hand om er i vintermörkret!
 

Läs hela inlägget »

Nyhetsarkiv

Senaste nyheterna